Voor de Ziel van de Stad

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Op maandag 21 maart werd de definitieve uitslag voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 bekend en is de PvdA in Amsterdam met 9 zetels officieel de grootste. 

Ik was betrokken bij de campagne met fotografie, film en beeldregie. Super trots ben ik op wat we hebben laten zien. Niet alleen vanwege het resultaat. Maar ook op de moed en gemeenschapszin die ik heb gezien!

De moed van Marjolein Moorman om het persoonlijke politiek te maken en alle Amsterdammers in haar hart te sluiten óók als ze niet op haar stemden.

Maar ook trots op het campagne team Bianca Palm, Noeri van den Berg, Steven van Leeuwen dat zij zich vol vertrouwen openstelden en versterkten met een extern creatief kwartet bestaande uit Floor Wesseling (Grafisch ontwerp), Arnold Van Bruggen (Regie en tekst), Mark van der Werff (Strategie) en ik zelf fotografie, film en montage.

Het was verfrissend om te communiceren met de grootst mogelijk doelgroep die er is, De Samenleving! Ik zeg verfrissend en niet spannend omdat de boodschap zo duidelijk is. Bij zo'n groot canvas in deze context is het ineens heel duidelijk waar het om gaat; De ziel van de stad!

Tot slot die gemeenschapszin, een thema dat altijd een rol speelt in mijn werk en die ik vaak buiten mijn eigen levenssfeer onderzoek. Maar deze keer stond ik er middenin. 

Het heeft mijn hart verwarmd om te zien wat er gebeurt als je een positief verhaal vanuit je hart verteld. De vele honderden vrijwilligers van jong tot oud en uit alle gelederen van onze samenleving die allemaal hun eigen kleine (en grote) bijdrage leverden voor de ziel van de stad, fantastisch!

De campagne is voorbij maar solidariteit dat ben jij! Dus steun de democratie en word lid. Het helpt!

SamenSpraak

De Correspondent

Met de serie Samenspraak staat De Correspondent stil bij hun 5 jarige bestaan.  We vertellen verhalen over hoe het platform zich in de afgelopen jaren ontwikkeld heeft en hoe de dialoog tussen lezers en schrijvers De Correspondent tot een uniek platform maakt in het Nederlandse media landschap.  

Houd moed, Hout moet!

Paasvuur Espelo

’Hooguit wijzelf’ 

was in 1986 de leus toen de jongens uit het buurtschap Espelo destijds het Guiness Book of Records haalden met hun stapel. Daar dachten hun zoons in 2011 anders over. Met een geavanceerd plan gingen ze in het najaar van 2011 van start. Ze maakten aanpassingen aan hun oude materiaal en gingen voortvarend van start. Altijd gefascineerd door saamhorigheid en gemeenschapszin volgde ik de jongens tijdens de bouw. Ik had niet durven vermoeden dat het zo’n episch verhaal zou worden..

Nu zeven jaar later ben ik weer eens gaan kijken wie de nieuwe generatie vormen.

De Muzen

Rijkmuseum Muiderslot

Ode aan de vrijwilligers

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol op het Muiderslot. Er zijn verschillende groepen die elk een specifieke rol hebben. De oudste groep vrijwilligers zijn ‘de muzen’. Al 20 jaar verfraaien zij de museumzalen met bloemen, takken, blaadjes en kruiden uit de kasteeltuinen. Alle versieringen zijn gebaseerd op de 17e-eeuwse bloemsierkunst.

In opdracht voor Rijksmuseum Muiderslot met ondersteuning Prins Bernhard Cultuurfonds

Ga voor de Wind!

Westermeerwind

Windpark Westermeerwind in het IJsselmeer, langs de dijken van de Noordoostpolder. Sinds 2016 staan hier 48 turbines die genoeg duurzame energie leveren voor 160.000 huishoudens of een derde van de treinen van NS.

Windpark Westermeerwind wil dat inwoners van gemeente Noordoostpolder, Urk en voormalig Lemsterland de kans krijgen om mee te profiteren van de wind. Het IJsselmeer is immers hun uitzicht. Het windpark biedt daarom de exclusieve en eenmalige kans om te investeren!

Mr. Picture ging op pad om de drijfveren van de verschillende bewoners te onderzoeken. 

Bureau: R&D dept, Creatie en Artwork: Marcel C. de Vries, Copy: Marieke Kitzen

Class of Edition#8

Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival brings together visitors and artists from all over the world in the dark winter period. By exhibiting high-quality and innovative light art in the public space, the festival aims to involve, inspire and enlighten its visitors, artists and partners.

De Veroorzakers

Groene Donderdag

Groene Donderdag
organiseert ontmoetingen tussen wakkere, bewuste `veroorzakers´ die verschil maken op het gebied van groen, duurzaamheid, klimaat en water. Nu en in de toekomst.

Groene Donderdag 2018 werd mogelijk gemaakt door Natuurmonumenten.

Unbreaking news

De Correspondent

De Buurtcamping

kamperen in je lokale park

De Buurtcamping begon in 2013 met één camping in één park. In 2018 waren dit er al 20, verdeeld over 12 Nederlandse steden. Nu stevenen ze af op 35 parken waar De Buurtcamping in de zomer van 2019 neerstrijkt. De droom dat heel Nederland elkaar ontmoet op De Buurtcamping komt langzamerhand steeds dichterbij! Vanaf het eerste moment heb ik De Buurtcamping geholpen om hun visuele verhaal te vertellen.

Blij als het april is!

De Vakman

Piet Meerkerk, Houtbouwer

Al meer dan 50 jaar bouwt Piet strandtenten langs de Nederlandse kust. Elk jaar weer is hij blij als het april is, dan staat alles!..

Using Format