Mr. Picture | Real People, Great Stories!

Guide the Heart, Move the Mind

Mr.Picture is het alter ego van Roderik Rotting (1984). Van 2010 tot 2015 studeerde hij documentaire fotografie aan de KABK in Den Haag. 

Roderik is een zelfstandig werkend fotograaf en filmmaker bij wie passie en nieuwsgierigheid tot vele bijzondere ontmoetingen en verhalen heeft geleid.

Het ontdekkingsproces - het vinden van verhalen, relaties opbouwen - is minstens zo belangrijk als wat er op het scherm verschijnt. Als vertrouwen voorop staat voelen mensen zich op hun gemak om hun verhalen te delen. Ze laten een diepere kant van zichzelf zien - daar sluit Mr. Picture op aan, het gaat om het maken van contact. 

Mr. Picture gelooft in échte verhalen. Persoonlijke belevenissen die op een microniveau het verhaal van een veel grotere groep vertelt. Met deze werkwijze onderscheidt Mr. Picture zich van andere studio's. 

Het gaat om zoveel meer dan alleen maar het maken van prachtige beelden of een trendy clip. Om de gedachten van een publiek te sturen moet je ze in hun hart raken.  Dat vraagt om een oprechte aanpak en menselijke aandacht.

Als producties groter worden werkt Mr. Picture samen met freelancers uit verschillende disciplines. 

Roderik woont en werkt in Amsterdam, is getrouwd en heeft twee dochters.

 

Real People, Great Stories!

Échte

De realiteit is altijd interessanter is dan de halve waarheid. Daarom stelt Mr. Picture altijd de vraag; wat is de waarheid en realiteit achter je verhaal, je idee, je product, je dienst, je merk, je publiek?

Niemand houd er van om voor de gek gehouden te worden, de mensen die je video’s kijken zeker niet.

Verhalen

Het menselijk brein is gemaakt om verhalen te interpreteren. Het is dé manier voor ons als mens om betekenis te geven aan wat we mee maken. Daarom begint Mr. Picture altijd bij het verhaal. Soms gebruikt hij het om diensten of producten kraakhelder uit te leggen. Op andere momenten gebruikt hij het om mensen mee te nemen in een vertelling. Hoe dan ook alles valt of staat bij een goed verhaal.

Met Liefde

Mr. Picture houdt van mensen―van de mensen over wie hij verhalen verteld maar vooral van de mensen die zijn werk bekijken. Mr. Picture is weliswaar de zender maar het gaat om de ontvanger! 

Wat is van belang voor hen? Waar zijn zij naar op zoek? Waar bestaat verwarring over? De belangrijkste pijler van Liefde is hartstocht. De passie om verhalen te vertellen over thema’s die ons raken en inzichten bieden in de levens van andere en daardoor die van onszelf. De passie om te inspireren en verhalen door te vertellen.

 

Vrienden van Mr. Picture

 

Let's Meet!

+31 6 81468668

studio.mrpicture@gmail.com

Using Format