Something went wrong.

We've been notified of this error.

Need help? Check out our Help Centre.

touch the heart, move the soul

Mr. Picture is een klein productiehuis waar nieuwsgierigheid de boventoon voert. Die nieuwsgierigheid heeft ons naar de meest bijzondere mensen met de meest buitengewone verhalen gebracht. Maar deze ontdekkingen waren nooit toeval. Bijzondere individuen loop je niet zomaar tegen het lijf.

Het ontdekkingsproces - diep graven, relaties opbouwen en emotioneel investeren - is minstens zo belangrijk als wat er op het scherm verschijnt.

Wij geloven in échte verhalen. We creëren een ruimte waarin vertrouwen voorop staat en mensen het gevoel hebben dat ze hun verhaal delen met een vriend. Ze laten een diepere kant van zichzelf zien - daar sluiten wij op aan. Deze verbindingen zijn tweerichtingsverkeer, het gaat om het maken van contact.

Deze werkwijze onderscheidt ons van andere studio's. Het gaat om zoveel meer dan alleen maar het maken van prachtige beelden of het maken van een trendy clip. Om een ​​echt gedragen verhaal te vertellen, moet je het volledig begrijpen. Dat kost moeite en vraagt om passie.

 

new media

Onze verhalen zijn gestoeld op een klassiek documentaire traditie maar hebben een moderne crossmediale vorm. De ontwikkeling van de smartphone en de permanente beschikbaarheid van het internet heeft er toe geleid dat het medialandschap is veranderd van geprogrammeerde zuilen naar een on-demand universum waar de gebruiker zelf bepaald wát hij wáár en wánneer kijkt.

For the better! Het biedt ongekende mogelijkeheden om verhalen te vertellen. Waar de domeinen print, radio en tv/film voorheen min of meer gescheiden werelden waren met hun eigen wetmatigheden.  De smartphone en aanwezigheid van het internet brengen een scala aan mogelijkheden met zich mee.

Mr. Picture heeft deze techniek al vroeg naar zich toegetrokken en beschikt daardoor over een volledig eigen productie arsenaal om invulling te geven aan dit nieuwe media landschap. De producten die wij leveren zijn altijd schaalbaar en stapelbaar en worden altijd op maat samengesteld. 


 

multi-, en crossmediale producties

Aan elk goed portret gaat een ontmoeting vooraf. Door dat gesprek casual op te nemen levert de ontmoeting ipv alleen een fotografisch portret, ook een one minute podcast op. Een enorm krachtige combinatie voor inzet op sociale media. Door de uitzonderlijk kwaliteit van stemgeluid en intonatie te combineren met de verstilling van een fotografisch portret ontstaat er een buitengewone ontmoeting die ondanks de dynamische aard van veel mediadragers zorgt voor verstilling en contemplatie.

Vanuit deze basis kan een dynamisch content pakket uit worden gebouwd. Door ook film toe te voegen ontstaat verhalende content die naast het fotografisch portret en podcast ook filmclips in zich draagt. Content die voor meerdere platformen geschikt is. Daarnaast wordt op deze manier een archief opgebouwd dat gedurende een campagne groeit en verschillende mogelijkheden bied voor gebruik in de toekomst. Zo draagt al het gedraaide materiaal ook een aftermovie in zich die aan het eind van de campagne weer ingezet kan worden.

 

100 of 100.000 volgers, het begint met een goed verhaal.

Door de schaalbaarheid van onze werkwijze worden onze verhalen op verschillende manieren ingezet. Onze clientele varieert van locale overheden die een activerende communicatie behoefte hebben tot commerciële partijen die in contact willen zijn/komen/blijven met hun community. Maar ook MKB’ers en zzp’ers die beseffen dat alleen een socialmedia-account niet voldoende is en een authentiek verhaal nodig is om hun bedrijfsresultaten te verbeteren.

De persoonlijke benadering, focus op intrinsieke kwaliteiten van de klant maken de producties van Mr. Picture onderscheidend. Dit in combinatie met de schaalbaarheid van teams en in-house productie faciliteiten positioneert ons in een niche waar tegen scherpe tarieven de mooiste verhalen verteld kunnen worden.

 

 

inzet

Mr. Picture functioneert als ieder ander productiebedrijf en kan volledig ontzorgen. Daarnaast is Mr. Picture himself ook inzetbaar om als regisseur / DP / camera operator te werken binnen een andere producties.

 

over mr. picture

Mr.Picture is opgezet en word geleid door Roderik Rotting (1984). Van 2010 tot 2015 studeerde hij documentaire fotografie aan de KABK in Den Haag. Wat begon op een studentenkamer is uitgegroeid tot een studio waar op freelance basis door verschillende professionals uit verschillende disciplines wordt gewerkt aan het vertellen van bijzondere verhalen.

Al tijdens zijn opleiding was er aandacht voor zijn werk en werd zijn project 'Ons genoegen' goed ontvangen. Zijn afstudeerproject 'Onze Club Gaat Nooit Verloren' was zijn eerste echte succes. Het Verhaal over een dorp in een krimpregio met 2000 inwoners en 36 verenigingen. Een kleine gemeenschap waar publiek en privé nauw met elkaar verbonden zijn en waar sociale status wordt afgemeten aan de betrokkenheid bij de gemeenschap.

Het project werd genomineerd voor de TENT Academy Awards in Rotterdam. Ook gaf kunstcritica Louise Schouwenberg het project een eervolle vermelding bij het uitreiken van de Overduin Award. 

Roderik woont en werkt in Amsterdam, is getrouwd en heeft twee dochters.

 

Let's talk!


Roderik Rotting

Fotograaf/Filmmaker/Producent

+31 681468668

[email protected]

Using Format